Evenementen

‘Anders Italiaans ontdekken’ is dé slogan van Altraitalia! Altraitalia wil je de Italiaanse cultuur, het andere ritme en de andere levensstijl ook echt anders laten beleven. Ons zeer afwisselend ‘anders dan anders’ programma omvat:

 • Culturele middagen en -avonden met een mix van muzikale intermezzo’s en cultuur
 • Conversazione & pranzo
  Italiaanse conversatie tijdens een zondagse lunch, maar ook de taal verkennen via de Italiaanse keuken. Leuk toch?
 • Italiaanse filmvoorstellingen met voor- en nabespreking
  Laat je heerlijk onderdompelen in Italiaanse sferen. De films zijn niet allemaal even bekend, maar zeker het kijken waard. In elke film ontdek je een ander stukje Italië.
 • Literaire ontmoetingen 
  Met Prof. Dr. Vincenzo La Cascio, hoogleraar Italiaanse Taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam
 • Incontri sulle regioni Italiane
  Met de Italiaanse schrijver Marino Magliani, over de wetenswaardigheden van verschillende regio’s in Italië
 • Culinaire ronde van Italië | giro gastronomico d’Italia
  Op een interactieve manier vertelt een culinair journaliste welke overheerlijke gerechten de diverse Italiaanse streken te bieden hebben. Uiteraard geeft zij de nodige achtergrondinformatie, bv. waarom in Noord-Italië polenta of rijst wordt gegeten en in het Zuiden de pasta meer ‘al dente’ is dan in het Noorden, maar ook tips en trucs over het zelf klaarmaken van diverse gerechten. Tijdens de presentatie gaan we enkele specialiteiten uit haar eigen keuken proeven die je niet snel op de kaart van een restaurant aantreft.
 • Altraitalia was van 1 t/m 3 februari aanwezig op het ‘Little Italy’ event in Amsterdam.

Reizen

 

Nergens in de wereld vind je meer cultuur bij elkaar dan in Italië. Maar Altraitalia wil je ook het andere Italië laten ontdekken: van traditionele Italiaanse festiviteiten tot bijzondere en onbekende plekken in Italië. Je gaat alles met andere ogen zien en emoties verwoorden met zingende tonen, zoals de Italiaan dat doet in het dagelijks leven.

Torino: Taal- en cultuurreis

Vier dagen leven in Noord-Italiaanse sfeer! Unieke reis van 11 t/m 14 april 2019. Heb jij een passie voor de Italiaanse cultuur, taal en gastronomie? Ga dan met ons mee op reis en ontdek deze veelzijdige stad.

Taalreis naar Calabria

Doel van deze taalreis is je op een andere manier, via o.a. ‘taal in de praktijk’ mee te nemen om zo het Italiaanse leven, de rijke cultuur en uitgebreide keuken met allerlei mediterrane invloeden te mogen ervaren.