Evenementen

‘Anders Italiaans ontdekken’ is dé slogan van Altraitalia! Altraitalia wil je de Italiaanse cultuur, het andere ritme en de andere levensstijl ook echt anders laten beleven. Ons zeer afwisselend ‘anders dan anders’ programma omvat:

 • Culturele middagen en -avonden met een mix van muzikale intermezzo’s en cultuur
 • Conversazione & pranzo
  Italiaanse conversatie tijdens een zondagse lunch, maar ook de taal verkennen via de Italiaanse keuken. Leuk toch?
 • Italiaanse filmvoorstellingen met voor- en nabespreking
  Laat je heerlijk onderdompelen in Italiaanse sferen. De films zijn niet allemaal even bekend, maar zeker het kijken waard. In elke film ontdek je een ander stukje Italië.
 • Literaire ontmoetingen 
  Met Prof. Dr. Vincenzo La Cascio, hoogleraar Italiaanse Taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam
 • Incontri sulle regioni Italiane
  Met de Italiaanse schrijver Marino Magliani, over de wetenswaardigheden van verschillende regio’s in Italië
 • Culinaire ronde van Italië | giro gastronomico d’Italia
  Op een interactieve manier vertelt een culinair journaliste welke overheerlijke gerechten de diverse Italiaanse streken te bieden hebben. Uiteraard geeft zij de nodige achtergrondinformatie, bv. waarom in Noord-Italië polenta of rijst wordt gegeten en in het Zuiden de pasta meer ‘al dente’ is dan in het Noorden, maar ook tips en trucs over het zelf klaarmaken van diverse gerechten. Tijdens de presentatie gaan we enkele specialiteiten uit haar eigen keuken proeven die je niet snel op de kaart van een restaurant aantreft.
 • Mangiamo e parliamo Italiano !Op 3 november om 15:00 uur organiseert Altraitalia in samenwerking met Elisa en Dani van Mangioarte de Masterclass cucina Italiana. De masterclass is voor maximaal 15 personen en duurt circa 4 uur.De kosten van de workshop zijn € 29.50 inclusief: ingrediënten, kookles en diner in de Huiskamer met een glaasje wijn en een presentje.Om je in te schijven stuur voor 26 oktober een e-mail naar Alessandra via info@altraitalia.nl

  Adres: Ringweg 36 C, 2064 KK Spaarndam.