Workshop cucina italiana

Op 21 december kan je tijdens de Masterclass deelnemen aan de Italiaanse kooklessen bij de huiskamer van Dani & Elisa ; deze keer gericht op de feestdagen.Tevens leer je in de middag hoe je een Panettone voor Kerst kunt versieren. Deze unieke mini Panettone mag je na afloop lekker mee naar huis nemen.

De kosten van de workshop zijn € 35,- exclusief drankjes:

Ingrediënten, kookles,  aperitivo Milanese met de hapjes Die, door jullie bereid
MINI PANETTONE OM MEE TE NEMEN.

Opgeven kan via info@altraitalia.nl voor 14 december 2019.

Nieuwjaarsconcert!

Op zondagochtend 19 januari wordt door AltraItalia t..b.v. 15 jarig jubileum een nieuwjaarsconcert georganiseerd.

Prachtige Italiaanse muziek van onder andere Caccini, Vivaldi, Einaudi, Donizetti & Rota wordt gespeeld door harpiste Esther Jansen en mezzosopraan Carla Regina.

PROGRAMMA

11.00 uur – Ontvangst met koffie en thee
11.30 uur – Concert
12.30 uur – Nieuwjaarsborrel met een cocktail

Prijs volwassene: € 15 (inclusief koffie/thee en cocktail)
Prijs kind: € 10 (inclusief limonade en appelsap)

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. schrijf je snel in via info@altraitalia.nl

Portfolio

‘Anders Italiaans ontdekken’ is dé slogan van Altraitalia! Altraitalia wil je de Italiaanse cultuur, het andere ritme en de andere levensstijl ook echt anders laten beleven. Ons zeer afwisselend ‘anders dan anders’ programma omvat:

  • Culturele middagen en -avonden met een mix van muzikale intermezzo’s en cultuur
  • Conversazione & pranzo
    Italiaanse conversatie tijdens een zondagse lunch, maar ook de taal verkennen via de Italiaanse keuken. Leuk toch?
  • Italiaanse filmvoorstellingen met voor- en nabespreking
    Laat je heerlijk onderdompelen in Italiaanse sferen. De films zijn niet allemaal even bekend, maar zeker het kijken waard. In elke film ontdek je een ander stukje Italië.
  • Literaire ontmoetingen 
    Met Prof. Dr. Vincenzo La Cascio, hoogleraar Italiaanse Taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam
  • Incontri sulle regioni Italiane
    Met de Italiaanse schrijver Marino Magliani, over de wetenswaardigheden van verschillende regio’s in Italië
  • Culinaire ronde van Italië | giro gastronomico d’Italia
    Op een interactieve manier vertelt een culinair journaliste welke overheerlijke gerechten de diverse Italiaanse streken te bieden hebben. Uiteraard geeft zij de nodige achtergrondinformatie, bv. waarom in Noord-Italië polenta of rijst wordt gegeten en in het Zuiden de pasta meer ‘al dente’ is dan in het Noorden, maar ook tips en trucs over het zelf klaarmaken van diverse gerechten. Tijdens de presentatie gaan we enkele specialiteiten uit haar eigen keuken proeven die je niet snel op de kaart van een restaurant aantreft.
  • Altraitalia was van 1 t/m 3 februari aanwezig op het ‘Little Italy’ event in Amsterdam.