Culturele Agenda

streep

Nieuw!
Italiaans-Nederlandse ontmoeting en taaluitwisseling in Amsterdam

AltraItalia en Madrelingua organiseren een gezellige middag met taalactiviteiten voor hun studenten Italiaans respectievelijk Nederlands. We beginnen met een voorstel- en kennismakingsronde (iedereen in de taal die hij/zij aan het leren is), daarna volgen spelletjes en quizzen in de twee talen en we sluiten af met een merenda/borrel.

De ontmoeting vindt plaats in het Korego Theater, Lakenhalstraat 2, Amsterdam op zondag 24 maart van 15.00 tot 17.00 uur.  De begeleiding is in handen van de docenten Alessandra Murmura en Barbara Summa, die ook de activiteiten van hun organisaties in Italië en Nederland zullen presenteren.

Omdat het Korego Theater in Amsterdam zijn zaal beschikbaar heeft gesteld, is de bijeenkomst gratis. Van deelnemers vragen we daarom een vrijwillige donatie aan het Korego Theater. Dat kan via deze link of contant tijdens de bijeenkomst: https://www.doneeractie.nl/sosteniamo-il-korego-theater-groep/-84858

Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan (in ieder geval voor 8 maart 2024), via info@madrelingua.com

Leesclub

op 11 februari van 14.00 tot 15.30 uur.
Taal niveau A1 t/m A2. Un fine settimana a …Roma.‘Il club di lettura’ is een leesclub, bedoeld voor studenten van taalniveau A1 plus t/m A2 plus.Je leest een boek van de serie ‘un fine settimana a…’ en leert de verschillende Italiaanse steden kennen via fascinerende verhalen. Je leest eerst thuis het boekje en luistert naar de audiofragmenten. Tijdens de ontmoetingen van de leesclub praat je met elkaar over het verhaal dat je hebt gelezen.Wat houdt de leesclub precies in?
  • Er  is een ontmoeting van 90 minuten voor taalniveau A1 tot A2
  • De volgende ontmoeting is op zondag 11 februari , van 14:00 – 15:30 uur. De kosten bedragen €15,- inclusief een glaasje wijn en extra kopieën voor de conversatie.

Het boek ‘Un fine settimana a Roma’ is te koop bij: Talenland of Bol.com
Ben je geinteresserd? Stuur dan een mail naar info@altraitalia.nl

Over ‘Un fine settimana a … Roma’
Lucia geeft Franca, haar moeder, een reis naar Rome cadeau. Zo komt Franca terug in het oude Rome na vele jaren.  Naast het ontdekken van de charmes van de stad, gaan moeder en dochter op zoek naar iemand die heel belangrijk voor Franca is geweest. Zullen ze er in slagen om die persoon te vinden?

AperiCinema

Filmclub: kijken, luisteren en converseren op 10 maart.

Wil je de smaak van een aperitief proeven terwijl je naar een korte film kijkt? Mis dan onze AperiCinema niet! Een middag die het plezier van kijken naar een film combineert met het nippen aan een aperitief, het samen bespreken van de inhoud van de film en het delen van gedachten, indrukken en emoties. De film is ‘Benvenuti al Sudl’, een zeer grappige film over de verschillen tussen Zuid- en Noord-Italië.

Het gaat hier dus vooral om kijken, luisteren en converseren.
Datum:  Op zondag 10 maart 2024, van 14.00 tot 16.00 uur
Plaats: ‘La casa del sole Altraitalia’, Tetterodestraat 34 rd. in Haarlem
Kosten: €15, =
Informatie via https://www.altraitalia.nl/culturele-agenda/

Altra italia cinema

Buon appetito: alles over de Italiaanse keuken

Mis deze conversatielessen niet! Heb je altijd al willen koken en spreken als een Italiaan? Deze conversatieles bied je een origineel en gemakkelijk te lezen verhaal, gewijd aan een typisch Italiaans recept. Elk verhaal gaat vergezeld van een visuele woordenlijst en leuke activiteiten om je woordenschat uit te breiden en grammaticale structuren te leren of te herhalen.

 

 

SCHRIJF JE HIER IN