Culturele Agenda

streep

Nieuw! Italiaans-Nederlandse ontmoeting en taaluitwisseling in Amsterdam

Op verzoek van meerdere studenten worden de datum en plaats van de taaluitwisseling gewijzigd. De nieuwe datum is 22 maart van 19.30 tot 21.00-21.30 uur op Tetterodestraat 34 rood.

AltraItalia en Madrelingua organiseren een gezellige avond met taalactiviteiten voor hun studenten Italiaans respectievelijk Nederlands. We beginnen met een voorstel- en kennismakingsronde (iedereen in de taal die hij/zij aan het leren is), daarna volgen spelletjes en quizzen in twee talen.

Kom naar de Taaluitwisseling op vrijdag 22 maart waar je de kans krijgt om veel te oefenen in de taal die je leert.🇮🇹  of  🇳🇱 . De oefeningen zullen in paren of in kleine groepen plaatsvinden.

Kosten: 10 euro incl. 1 glas wijn en borrelhapjes.

De uitwisseling vindt plaats op Tetterodestraat 34 rood te Haarlem. De begeleiding is in handen van de docenten Alessandra Murmura en Barbara Summa.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan (in ieder geval voor 19 maart 2024) via alessandra@altraitalia.nl

Leesclub

op 11 februari van 14.00 tot 15.30 uur.
Taal niveau A1 t/m A2. Un fine settimana a …Roma.‘Il club di lettura’ is een leesclub, bedoeld voor studenten van taalniveau A1 plus t/m A2 plus.Je leest een boek van de serie ‘un fine settimana a…’ en leert de verschillende Italiaanse steden kennen via fascinerende verhalen. Je leest eerst thuis het boekje en luistert naar de audiofragmenten. Tijdens de ontmoetingen van de leesclub praat je met elkaar over het verhaal dat je hebt gelezen.Wat houdt de leesclub precies in?
  • Er  is een ontmoeting van 90 minuten voor taalniveau A1 tot A2
  • De volgende ontmoeting is op zondag 11 februari , van 14:00 – 15:30 uur. De kosten bedragen €15,- inclusief een glaasje wijn en extra kopieën voor de conversatie.

Het boek ‘Un fine settimana a Roma’ is te koop bij: Talenland of Bol.com
Ben je geinteresserd? Stuur dan een mail naar info@altraitalia.nl

Over ‘Un fine settimana a … Roma’
Lucia geeft Franca, haar moeder, een reis naar Rome cadeau. Zo komt Franca terug in het oude Rome na vele jaren.  Naast het ontdekken van de charmes van de stad, gaan moeder en dochter op zoek naar iemand die heel belangrijk voor Franca is geweest. Zullen ze er in slagen om die persoon te vinden?

AperiCinema

Filmclub: kijken, luisteren en converseren op 10 maart.

Wil je de smaak van een aperitief proeven terwijl je naar een korte film kijkt? Mis dan onze AperiCinema niet! Een middag die het plezier van kijken naar een film combineert met het nippen aan een aperitief, het samen bespreken van de inhoud van de film en het delen van gedachten, indrukken en emoties. De film is ‘Benvenuti al Sudl’, een zeer grappige film over de verschillen tussen Zuid- en Noord-Italië.

Het gaat hier dus vooral om kijken, luisteren en converseren.
Datum:  Op zondag 10 maart 2024, van 14.00 tot 16.00 uur
Plaats: ‘La casa del sole Altraitalia’, Tetterodestraat 34 rd. in Haarlem
Kosten: €15, =
Informatie via https://www.altraitalia.nl/culturele-agenda/

Altra italia cinema

Buon appetito: alles over de Italiaanse keuken

Mis deze conversatielessen niet! Heb je altijd al willen koken en spreken als een Italiaan? Deze conversatieles bied je een origineel en gemakkelijk te lezen verhaal, gewijd aan een typisch Italiaans recept. Elk verhaal gaat vergezeld van een visuele woordenlijst en leuke activiteiten om je woordenschat uit te breiden en grammaticale structuren te leren of te herhalen.

 

 

SCHRIJF JE HIER IN