Anders Italiaans leren en ontdekken, dat doe je bij Altraitalia

Alle lessen van Altraitalia zijn sterk gericht op conversatie en zijn vaak interactief. We oefenen met effectieve vaardigheden voor prettige communicatie met Italiaans sprekenden, in allerlei verschillende situaties. Gedurende de lessen is er aandacht voor de vier taalvaardigheden: praten, luisteren, lezen en schrijven. We gebruiken niet alleen de standaard leerboeken, ook doen we afwisselend spelletjes en lezen we nieuwsartikelen, literaire teksten en Italiaanse songteksten. Regelmatig kijken we met de studenten naar korte reportages, opgenomen gesprekken en films. Het cursusaanbod is groot en gevarieerd, met individuele, duo- en groepslessen op alle niveaus. Deze vinden zowel overdag, als in de avonduren en de weekenden plaats.

De jaarcursussen starten in september en de semestercursussen in januari. Instromen kan in overleg.

privelessen italiaans

Privelessen

Je hebt een drukke agenda en wilt toch snel Italiaans leren of je taalkennis verbeteren? Dan zijn de privélessen een ideale leermethode! Het programma wordt aangepast aan jouw behoeften, leerritme en beschikbare tijd.

Kosten privélessen € 385,- (10 lessen)

kan ook in twee termijnen, neem hiervoor contact met ons op.
duolessen italiaans

Duo-lessen

In de duo-lessen – samen met je partner, vriend of andere deelnemer van jouw keuze – geniet je eveneens van deze voordelen: een programma dat is gebaseerd op jullie behoeften, leerritme en tijd.

Kosten p.p. duo-lessen: € 285,- (10 lessen) of € 400,- (15 lessen

kan ook in twee termijnen, neem hiervoor contact met ons op.
Groepslessen foto 4 personen

Groepslessen

Een volledige cursus in de grote ruimte bestaat uit 29 lessen van max 7 personen en duurt van september t/m mei.

Of 23 lessen in de kleine ruimte met max 4 personen en duurt van september t/m maart.

Wij houden de schoolvakanties aan. Verder behoren ook, semestercursussen en vakantiecursussen tot het aanbod.

collage italiaans

Voorbereiding op de
Italiaanse taalexamens
Celi, Cils

Altraitalia biedt privéles of les in kleine groepjes ter voorbereiding op het examen voor het Diploma Italiaans voor Anderstaligen van de Universiteit voor  Buitenlanders van Perugia (CELI) en van Siena (CILS).

Interesse? Neem contact met ons op.

logo in boek Altraitalia zakelijk

Zakelijk Italiaans

Doet je bedrijf zaken met Italië, of met Italiaans sprekende klanten in andere landen? Altraitalia biedt nu ook zakelijke taaltrainingen die effectief én plezierig zijn. Geheel op maat, met een zelf te kiezen intensiteit en frequentie. We bootsen in de lessen werksituaties na en blijven dicht bij de werkpraktijk. Incompany, individueel of met een aantal collega’s. Interesse? Neem contact met ons op. Wij stellen samen met jou een cursusprogramma op, inclusief een vrijblijvende offerte.

extra cursussen

Meer Cursussen Altraitalia

Altraitalia organiseert ook opfriscursussen, voor een ieder die de kennis van de Italiaanse taal weer op wil halen. In de speciale conversatiecursussen wordt gesproken, gelezen en geluisterd en wordt basiskennis van de grammatica verondersteld. In de vakantiecursussen gaat het vooral om kennis en vaardigheden die je nodig hebt als je reist en verblijft in Italië. Verder is er een boekenclub. In 6 ontmoetingen bespreken we boeken van bekende Italiaanse acteurs, passend bij het niveau van de cursisten. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Altraitalia.

Schoolvakanties 2021 -2022


Zomervakantie          4 juli tot en met 22 augustus
Herfstvakantie          16 oktober tot en met 24 oktober.
Kerstvakantie            25 december 2021 tot en met 9 januari 2022

Voorjaarsvakantie    19 februari 2022 tot en met 27 februari 2022
Meivakantie               30 april 2022 tot en met 8 mei 2022

Taalniveaus CEFRVoor het meten van het taalniveau van cursisten maken wij gebruik van het Europees referentiekader CEFR. Dit kader is ontwikkeld om
het taalonderwijs af te stemmen, met elkaar te kunnen vergelijken en taalniveaus te kunnen inschatten. Klik hier voor de brochure

onderin_nieuw_15jaar italiaans leren